Social Icons

.

Pileća prsa punjena špinatom



Pileća prsa iz pećnice bit će manje masna nego ona koja se prže u tavi i dubokom ulju.

Sastojci: 
  • 4 komada pilećih prsa
  • Sitno nasjeckani režanj češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 300 g špinata
  • šalica feta sira
  • 2 šalice krušnih mrvica
  • 2 jaja
  • Brašno
  • 1/2 šalice otopljenog maslaca

Priprema:
  • Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. 
  • Pileća prsa istucite na pet milimetara debljine.
  • Kratko popirjajte češnjak na maslinovu ulju te na nekoliko minuta dodajte špinat. Maknite s vatre i dodajte fetu te dobro promiješajte. Na svaki komad mesa stavite nadjev od špinata. Zarolajte piletinu oko nadjeva i učvrstite čačkalicom.
  • Uvaljajte rolice u brašno, razmućena jaja i krušne mrvice tako da su sasvim prekrivene mrvicama. Složite u vatrostalnu posudu i prelijte rastopljenim maslacem. Pecite u pećnici oko 30 minuta. Ako niste ljubitelj pohanog, pileća prsa možete pripremiti i bez stavljanja mesa u brašno, jaja i mrvice.