Sastojci
- kg piletine,
- 2 glavice luka, mrkva,
- 100 g korijena celera,
- 100 ml bijelog vina,
- 200 g pelati rajčice, lovorov list,
- 150 g svježe crvene paprike,
- žlica brašna,
- žličica slatke mljevene paprike,
- 5 češnjeva češnjaka,
- maslinovo ulje,
- obično ulje,
- kiselo vrhnje,
- sol i papar
Priprema :
- Na mješavini maslinovog i običnog ulja dodamo sitno sjeckani luk, češnjak, mrkvu, celer, začinimo solju i pirjamo dok ne omekša.
- Sve zajedno posipamo brašnom i kratko popržimo i podlijemo bijelim vinom.
- Zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, promiješamo, dodamo pileće meso i još malo začinimo solju i paprom.
- Sastojke još podlijemo sa toliko vode da pokrije sastojke i sve zajedno nastavimo pirjati na laganoj vatri.
- Na pola pirjanja dodamo, na kockice narezanu svježu papriku i pelati rajčicu.
- Pileći paprikaš, poslužen na tanjurima, ukrasimo sa po jednom žlicom kiselog vrhnja, a uz njega kao prilog poslužujemo široke rezance, njoke, kuhani krumpir ili palentu.
Izvor: crochef.com