Social Icons

.

Pileći paprikaš




Sastojci 


  • kg piletine, 
  • 2 glavice luka, mrkva, 
  • 100 g korijena celera, 
  • 100 ml bijelog vina, 
  • 200 g pelati rajčice, lovorov list, 
  • 150 g svježe crvene paprike, 
  • žlica brašna,
  • žličica slatke mljevene paprike, 
  • 5 češnjeva češnjaka, 
  • maslinovo ulje, 
  • obično ulje, 
  • kiselo vrhnje, 
  • sol i papar 

Priprema :

  • Na mješavini maslinovog i običnog ulja dodamo sitno sjeckani luk, češnjak, mrkvu, celer, začinimo solju i pirjamo dok ne omekša. 
  • Sve zajedno posipamo brašnom i kratko popržimo i podlijemo bijelim vinom. 
  • Zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, promiješamo, dodamo pileće meso i još malo začinimo solju i paprom. 
  • Sastojke još podlijemo sa toliko vode da pokrije sastojke i sve zajedno nastavimo pirjati na laganoj vatri. 
  • Na pola pirjanja dodamo, na kockice narezanu svježu papriku i pelati rajčicu. 
  • Pileći paprikaš, poslužen na tanjurima, ukrasimo sa po jednom žlicom kiselog vrhnja, a uz njega kao prilog poslužujemo široke rezance, njoke, kuhani krumpir ili palentu.



Izvor: crochef.com