Sastojci:
- 2 kg janjetine
- 750 gr mladog krumpira
- 80 ml maslinovog ulja
- nekoliko češanja češnjaka
- crveni luk u ploškama
- sol, papar
- listovi svježeg ružmarina
- žličica origana
prilog - povrće na pari
- 2 mrkve,
- mala glavica cvjetače (karfiol),
- mala glavica brokule
Priprema janjetine sa začinima i mladim krumpirom
- Janjetinu namažite maslinovim uljem, raspolovite nekoliko češanja češnjaka i namažite meso pa zataknite komadiće češnjaka u njega. Ostavite da stoji par sati, pa posolite i popaprite, pospite svježim ružmarinom i origanom.
- Stavite u vatrostalnu posudu zajedno s lukom narezanim na ploške i mladim krumpirom nasječenim na veće komade, poklopite i pecite u pećnici koju ste zagrijali na 200 stupnjeva oko sat vremena. Povremeno podlijevajte s malo vode, a pred kraj možete dodati i pola čaše bijelog vina.
- Izvadite, rasijecite i lijepo aranžirajte s krumpirima i povrćem koje ste kratko skuhali na pari.