Social Icons

.

Janjetina sa začinima i mladim krumpirom




Sastojci:
  • 2 kg janjetine
  • 750 gr mladog krumpira
  • 80 ml maslinovog ulja
  • nekoliko češanja češnjaka
  • crveni luk u ploškama
  • sol, papar
  • listovi svježeg ružmarina
  • žličica origana

prilog - povrće na pari 
  • 2 mrkve,
  • mala glavica cvjetače (karfiol), 
  • mala glavica brokule

Priprema janjetine sa začinima i mladim krumpirom
  • Janjetinu namažite maslinovim uljem, raspolovite nekoliko češanja češnjaka i namažite meso pa zataknite komadiće češnjaka u njega. Ostavite da stoji par sati, pa posolite i popaprite, pospite svježim ružmarinom i origanom.
  • Stavite u vatrostalnu posudu zajedno s lukom narezanim na ploške i mladim krumpirom nasječenim na veće komade, poklopite i pecite u pećnici koju ste zagrijali na 200 stupnjeva oko sat vremena. Povremeno podlijevajte s malo vode, a pred kraj možete dodati i pola čaše bijelog vina.
  • Izvadite, rasijecite i lijepo aranžirajte s krumpirima i povrćem koje ste kratko skuhali na pari.