Ovo je izvrstan recept za sve koji obožavaju pečeno meso s krumpirima. Ovakva kombinacija česta je na stolu tijekom vikenda kad je cijela obitelj na okupu.
Sastojci:
- 1 teleća plećka,
- sol, papar,
- 1,5 dcl ulja ili 200 g maslaca,
- 1 kg oguljenih mladih sitnijih krumpira,
- 3 glavice crvenog luka ,
- 1 žličica brašna,
- 1 dcl teleće juhe ili telećeg koncentrata,
- 1 grančica ružmarina
Priprema:
- Meso odvojite od kosti, raširite ga na dasci i dobro izlupajte drvenim čekićem s unutrašnje strane.
- Posolite, popaprite i savijte ga u roladu te vežite špagom.
- Ovako pripremljeno meso spustite u zagrijano ulje i pržite oko pola sata okrećući ga da porumeni sa svih strana.
- Dodajte oguljeni i oprani krumpir i luk narezan na kolutove, koji ste prethodno prepržili na maslacu.
- Posolite, popaprite i stavite u zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite dok meso ne omekša.
- Povremeno ga prelijevajte sokom.
- Prije nego što ćete poslužiti meso, umiješajte brašno razmućeno s juhom, zagrabite kuhačom po dnu posude da se skine zapečeni sok, pa vratite jelo u pećnicu još 10-ak minuta.
- Narezano meso poslužite s umakom od pečenja.