Social Icons

.

Teleće pečenje s lukom i krumpirom





Ovo je izvrstan recept za sve koji obožavaju pečeno meso s krumpirima. Ovakva kombinacija česta je na stolu tijekom vikenda kad je cijela obitelj na okupu.

Sastojci: 
  • 1 teleća plećka, 
  • sol, papar, 
  • 1,5 dcl ulja ili 200 g maslaca, 
  • 1 kg oguljenih mladih sitnijih krumpira, 
  • 3 glavice crvenog luka , 
  • 1 žličica brašna, 
  • 1 dcl teleće juhe ili telećeg koncentrata, 
  • 1 grančica ružmarina

Priprema: 
  • Meso odvojite od kosti, raširite ga na dasci i dobro izlupajte drvenim čekićem s unutrašnje strane. 
  • Posolite, popaprite i savijte ga u roladu te vežite špagom. 
  • Ovako pripremljeno meso spustite u zagrijano ulje i pržite oko pola sata okrećući ga da porumeni sa svih strana. 
  • Dodajte oguljeni i oprani krumpir i luk narezan na kolutove, koji ste prethodno prepržili na maslacu.
  • Posolite, popaprite i stavite u zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite dok meso ne omekša. 
  • Povremeno ga prelijevajte sokom. 
  • Prije nego što ćete poslužiti meso, umiješajte brašno razmućeno s juhom, zagrabite kuhačom po dnu posude da se skine zapečeni sok, pa vratite jelo u pećnicu još 10-ak minuta. 
  • Narezano meso poslužite s umakom od pečenja.