Vjerujemo da vam je prženje krumpirića i pravljenje pire krumpira više nego dosadilo i zato vam prikazujemo potpuno novi način za pripremu pečenog krompira.
Radi se naime o krumpiru napravljenom na švedski način, prepun je ukusa, izvana hrskav, a iznutra divno mekan.
Potrebni sastojci:
- 4 krumpira srednje veličine
- 2-3 češnja bijelog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 30g putera
- Morska sol, sviježe mljeveni biber
- Krumpir dobro operite, ne morate ga guliti posebno ako je u pitanju mladi krompir, a pećnicu uključite da se grije na 220C.
- Krumpire režete tako da ga stavite na desku za rezanje i siječete na tanke šnite, ali ne idete skroz do kraja, jer krompir treba da bude u jednom komadu, 3-4 milimetra prije kraja stanite sa sječenjem. Pogledajte video kako da pripremite krumpir:
- Kad ste isjekli krumpir poslažite ga na pleh za pečenje, između šnitica stavite malo bijelog luka i putera, prelijte krompir maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pecite oko 40 minuta.