Social Icons

.

Pečeni krumpir na potpuno novi način




Vjerujemo da vam je prženje krumpirića i pravljenje pire krumpira više nego dosadilo i zato vam prikazujemo potpuno novi način za pripremu pečenog krompira.

Radi se naime o krumpiru napravljenom na švedski način, prepun je ukusa, izvana hrskav, a iznutra divno mekan.

Potrebni sastojci:
  • 4 krumpira srednje veličine
  • 2-3 češnja bijelog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 30g putera
  • Morska sol, sviježe mljeveni biber
Priprema
  • Krumpir dobro operite, ne morate ga guliti posebno ako je u pitanju mladi krompir, a pećnicu uključite da se grije na 220C.
  • Krumpire režete tako da ga stavite na desku za rezanje i siječete na tanke šnite, ali ne idete skroz do kraja, jer krompir treba da bude u jednom komadu, 3-4 milimetra prije kraja stanite sa sječenjem. Pogledajte video kako da pripremite krumpir:
  • Kad ste isjekli krumpir poslažite ga na pleh za pečenje, između šnitica stavite malo bijelog luka i putera, prelijte krompir maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pecite oko 40 minuta.
Ovako pripremljen krumpir možete poslužiti uz meso, ali i kao grickalice uz pivo sa malo kajmaka i svježeg sira.