Social Icons

.

Pileće rolice u umaku od gljiva




Sastojci za pileće rolice u umaku od gljiva
  • 8 pilećih filea odnosno šnicli
  • 250g špinata
  • 2 glavice crvenog luka
  • 2 jaja
  • 50 ml mlijeka
  • 2 žlice senfa
  • 1 jušne žlice meda
  • vegeta
  • papar po želji
  • peršinov list
Sastojci za umak od gljiva
  • 250g šampinjona
  • 1 poriluk
  • 250ml vrhnja za kuhanje
  • vegeta
  • papar po želji
Kako pripremiti pileće rolice u umaku od gljiva
  • Istući pileće šnicle drvenim batom (čekićem). 
  • Izmješati senf i med. 
  • Šniclu premazati s obje strane smjesom senfa i meda, posuti vegetom, paprom i peršinovim listom, te tako premazati svaku od 8 šnicli i redati ih jednu na drugu. 
  • Ostaviti u hladnjak da odstoje 30 minuta.
  • U tavi zagrijati ulje. Pržiti sitno sjeckani luk do zlatno-žute boje, te staviti blitvu i kratko dinstati.
  • Zatim u blitvu staviti pomiješana jaja i mlijeko, i miješati konstantno.
  • Kada je jaje zgusnulo blitvu dodajte papar po želji i vrlo malo vegete jer su šnicle već slane.
  • Izvaditi šnicle iz hladnjaka
  • Smjesu od blitve podijelite na 8 jednakih dijelova. 
  • Na svaku šniclu staviti jedan dio blitve i šniclu motati kao sarmu, te na kraju učvrstite, probodite vodoravno čačkalicom, točnije, rolica je otprilike duzine čačkalice, možda oko 1cm šira. Mesnu rolicu učvrstite kao da šijete iglom, te tako napravite sa svih 8 šnicli. 
  • Zagrijati ulje u posudi. 
  • Na dobro zagrijanom ulju pržite rolice, s tim da na ulje prvo stavite onu stranu gdje je čačkalica,pa kada se ta strana isprži i dobije lijepu boju,onda okrečite rolice dok ih ne ispržite sa svih strana.
  • Ispržene rolice redajte na papir kako bi upilo višak ulja, pa kada se malo ohlade povadite čačkalice.
  • Na ulju u kojem su se pržile rolice (ako vam je ostalo puno ulja, odlijte) dinstajte na kolutiće izrezan poriluk. Na omekšan poriluk stavite na listiće rezane šampinjone i dinstajte 20-ak minuta. Kada su gljive gotove, polijte sa vrhnjem za kuhanje, stavite vegetu po želji, ali prije nego li ju stavite, probajte sos, jer je ulje slano od šnicli koje su se u njemu pržile, a zatim stavite i biber po želji.
  • Pustite da vrhnje samo jednom zavrije i u posudu vratite rolice. Poredajte ih u sos od gljiva jednu do druge, protresite šerpu i samo ih ustvari “zagrijte” minutom kuhanja u vrhnju.