Sastojci:
- 400g telećeg mesa, samljevenog
- 1 manja glavica luka, sitno nasjeckanog
- 1 kriška bijelog kruha, namočenog u mlijeko i dobro ocijeđenog
- 1 jaje
- Sol i papar po ukusu
- Malo ribane korice od limuna
- 2 velike žlice peršinovog lišća, sitno nasjeckanog
- 1 l juhe od telećih kostiju
- 2 velike žlice masti ili ulja
- 2 velike žlice brašna
- 2 dl vode
- 2 dl mlijeka
- 4-5 velikih žlica kiselog vrhnja
- 1 mala žlica senfa
- Sok od limuna po ukusu
- 2 velike žlice peršinovog lišća, sitno isjeckanog
Priprema
- Luk ispržite na masnoći i dodajte ga mljevenom mesu, kruhu, jajetu, soli, papru, korici od limuna i zelenom peršinu.
- Sve dobro izmijesite i pravite ćufte (valjuške).
- Ukuhajte ih u juhu od telećih kostiju.
- Kada su ćufte kuhane, načinite zapržak od masnoće i brašna, zalijte ga vodom i mlijekom te nadolijte s malo juhe u kojoj su se kuhale ćufte.
- Sve dobro prokuhajte, dodajte kiselo vrhnje, senf, sok od limuna i kosani peršin.
- Kratko prokuhajte, dodajte ćufte i još jednom prokuhajte.
- Ćufte služite s pireom od krumpira ili rižom.