Social Icons

.

Ćufte od teletine




Sastojci:
  • 400g telećeg mesa, samljevenog 
  • 1 manja glavica luka, sitno nasjeckanog
  • 1 kriška bijelog kruha, namočenog u mlijeko i dobro ocijeđenog 
  • 1 jaje 
  • Sol i papar po ukusu 
  • Malo ribane korice od limuna 
  • 2 velike žlice peršinovog lišća, sitno nasjeckanog 
  • 1 l juhe od telećih kostiju 
  • 2 velike žlice masti ili ulja 
  • 2 velike žlice brašna 
  • 2 dl vode 
  • 2 dl mlijeka 
  • 4-5 velikih žlica kiselog vrhnja 
  • 1 mala žlica senfa 
  • Sok od limuna po ukusu 
  • 2 velike žlice peršinovog lišća, sitno isjeckanog

Priprema
  • Luk ispržite na masnoći i dodajte ga mljevenom mesu, kruhu, jajetu, soli, papru, korici od limuna i zelenom peršinu. 
  • Sve dobro izmijesite i pravite ćufte (valjuške). 
  • Ukuhajte ih u juhu od telećih kostiju. 
  • Kada su ćufte kuhane, načinite zapržak od masnoće i brašna, zalijte ga vodom i mlijekom te nadolijte s malo juhe u kojoj su se kuhale ćufte. 
  • Sve dobro prokuhajte, dodajte kiselo vrhnje, senf, sok od limuna i kosani peršin. 
  • Kratko prokuhajte, dodajte ćufte i još jednom prokuhajte. 
  • Ćufte služite s pireom od krumpira ili rižom.