Social Icons

.

Začinjena svinjetina s grahom i kukuruzom




Sastojci
  • 1,5 kg svinjske lopatice
  • 2 luka
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 žlica pesta od ljute paprike (slično crvenom sosu od ljute paprike)
  • 1/2 konzerve pelata (oljušteni cijeli plodovi rajčice-paradajiza)
  • 1 mrkva
  • 1 peršin list i korijen
  • 1 žličica ljute mljevene crvene paprike
  • 1/2 žličice slatke dimljene mljevene paprike
  • sol i papar
  • lovorova lista
  • malo čili papričice po želji
  • maslinovo ulje
  • 1 šalica kuhanog bijelog graha
  • 1 šalica kuhanog crvenog graha
  • 1/2 šalice kuhanog kukuruza
Priprema začinjene svinjetine s grahom i kukuruzom
  • Na masnoći dinstajte luk, a kada postane staklast dodajte narezano korjenasto povrće i na kockice narezanu svinjetinu. Kratko popecite meso pa podlijte sve vodom ili temeljcem i kuhajte dok meso ne omekša. Ubacite lovorov list.
  • Na pola kuhanja dodajte narezane pelate, češnjak i ostavite da se krčka povremeno podlijevajući ako je potrebno. Desetak minuta prije kraja kuhanja u lonac stavite i obje vrste graha i kukuruz. Dodajte potom pesto od ljutih paprika te sve ostale suhe začine i peperoncina po želji. Servirajte s domaćom pečenom kobasicom.