Social Icons

.

Pečene paprike punjene mljevenim mesom i prosom

 pecena paprika i mljeveno meso


Sastojci
  • 300g mljevenog mesa
  • 100g prosa
  • 60ml kečapa
  • 150ml pasirane rajčice
  • 30g parmezana
  • 2 velike crvene ili žute paprike
  • 2 češnja češnjaka
  • šaka svježe narezanog peršina
  • 1 crveni luk

Priprema:
  • Skuhajte proso u zasoljenoj vodi, ocijedite i pustite da se ohladi. Operite paprike, presijecite ih po dužini, očistite unutrašnjost paprika (sjemenke). Nasjeckajte luk, češnjak i peršin.
  • Na vruće ulje dodajte luk i češnjak i prijajte dok nisu staklasti. Dodajte mljeveno meso i pazite da razbijete grudice mesa. Promiješajte, posolite i popaprite te pustite da se kuha oko 5 minuta.
  • Dodajte pasiranu rajčicu i kečap te pustite da umak zavrije. Potom dodajte kuhano proso, pola količine parmezana i peršina.
  • Posolite unutrašnjost prerezanih paprika te ih napunite mljevenim mesom. Pecite ih u pećnici oko 15 minuta odnosno dok se paprike ne speku. Vidjet ćete po boji paprike ili ih jednostavno probodite vilicom, ako su mekane onda su gotove.
  • Paprike poslužite tako da ih pospete preostalim parmezanom i peršinom.
  • Ako vam je ostalo mesnog nadjeva, možete ga iskoristiti kao umak za tjesteninu ili njoke.