Sastojci
- 300g mljevenog mesa
- 100g prosa
- 60ml kečapa
- 150ml pasirane rajčice
- 30g parmezana
- 2 velike crvene ili žute paprike
- 2 češnja češnjaka
- šaka svježe narezanog peršina
- 1 crveni luk
Priprema:
- Skuhajte proso u zasoljenoj vodi, ocijedite i pustite da se ohladi. Operite paprike, presijecite ih po dužini, očistite unutrašnjost paprika (sjemenke). Nasjeckajte luk, češnjak i peršin.
- Na vruće ulje dodajte luk i češnjak i prijajte dok nisu staklasti. Dodajte mljeveno meso i pazite da razbijete grudice mesa. Promiješajte, posolite i popaprite te pustite da se kuha oko 5 minuta.
- Dodajte pasiranu rajčicu i kečap te pustite da umak zavrije. Potom dodajte kuhano proso, pola količine parmezana i peršina.
- Posolite unutrašnjost prerezanih paprika te ih napunite mljevenim mesom. Pecite ih u pećnici oko 15 minuta odnosno dok se paprike ne speku. Vidjet ćete po boji paprike ili ih jednostavno probodite vilicom, ako su mekane onda su gotove.
- Paprike poslužite tako da ih pospete preostalim parmezanom i peršinom.
- Ako vam je ostalo mesnog nadjeva, možete ga iskoristiti kao umak za tjesteninu ili njoke.