Social Icons

.

Punjena rolana teleća prsa


 punjena rolana teleća prsa

Sastojci
  • 80 dag telećih prsa
  • 1 mala glavica luka
  • 5 dag slanine
  • 3 dag maslaca
  • 2 jaja
  • 2 dl mlijeka
  • 20 dag suhog bijelog kruha
  • vezica peršina
  • 0,3 dl ulja
  • 60 dag krumpira
  • 20 dag brokule
  • sol i papar

Priprema
  • Teleća prsa odvojite od kosti i rasprostrite ih na dasku.
  • Nadjenite ih nadjevom od kruha koji ste napravili tako da ste kruh narezali na kockice, luk narezali i prepržili na malo masnoće, uz dodatak slanine i sitno nasjeckanog peršina, te sve povezali mlijekom i jajima (panadom od kruha).
  • Zarolajte, povežite uzicom i stavite na podmazani lim pa u prethodno zagrijanu pećnicu. Uz stalno podlijevanje pecite dok meso ne omekša.
  • Krumpir ogulite, narežite ga na krupnije kocke i stavite kuhati u slanu vodu. Kad je kuhan, dobro ga ocijedite, protisnite kroz prešu za čvarke i uz dodatak mlijeka, maslaca, malo soli (po želji muškatnog oraščića) napravite pire.
  • Kad je pire gotov, umiješajte cvjetove brokule koje ste prethodno skuhali na pari.