Sastojci
- 80 dag telećih prsa
- 1 mala glavica luka
- 5 dag slanine
- 3 dag maslaca
- 2 jaja
- 2 dl mlijeka
- 20 dag suhog bijelog kruha
- vezica peršina
- 0,3 dl ulja
- 60 dag krumpira
- 20 dag brokule
- sol i papar
Priprema
- Teleća prsa odvojite od kosti i rasprostrite ih na dasku.
- Nadjenite ih nadjevom od kruha koji ste napravili tako da ste kruh narezali na kockice, luk narezali i prepržili na malo masnoće, uz dodatak slanine i sitno nasjeckanog peršina, te sve povezali mlijekom i jajima (panadom od kruha).
- Zarolajte, povežite uzicom i stavite na podmazani lim pa u prethodno zagrijanu pećnicu. Uz stalno podlijevanje pecite dok meso ne omekša.
- Krumpir ogulite, narežite ga na krupnije kocke i stavite kuhati u slanu vodu. Kad je kuhan, dobro ga ocijedite, protisnite kroz prešu za čvarke i uz dodatak mlijeka, maslaca, malo soli (po želji muškatnog oraščića) napravite pire.
- Kad je pire gotov, umiješajte cvjetove brokule koje ste prethodno skuhali na pari.