Sastojci:
- 1 jabuka
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika meda
- 1 kašika sjeckane nane (mente)
- 4 teleće šnicle (po 150 g)
- 1 glavica luka
- 1 češanj bijelog luka
- 125 ml bijelog vina
- 1 kašičica hladnog maslaca
- sol
- biber
Priprema:
- Oljuštenu jabuku narezati na nekoliko dijelova i propržiti na ulja (dovoljna je jedna kašika ulja). Dodati med, biber i nanu, pa prokuhati jednu ili dvije minute.
- Istanjiti šniclu sa čekićem za meso, posoliti i pobiberiti. Na svaku šniclu staviti malo mase sa jabukama i preklopiti. Pričvrstiti sa čačkalicom.
- Pržiti šnicle na dvije kašike ulja sa svake strane po 2 min.
- U masnoću doliti ostatak ulja, prodinstati luk, pa zaliti bijlim vinom. Maslac ručno umutiti i umiješati u sos, bez kuhanja!