Social Icons

.

Juneća šnicla sa jabukama

 juneća šnicla sa jabukama - knjiga recepata


Sastojci:

  • 1 jabuka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika meda
  • 1 kašika sjeckane nane (mente)
  • 4 teleće šnicle (po 150 g)
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj bijelog luka
  • 125 ml bijelog vina
  • 1 kašičica hladnog maslaca
  • sol
  • biber


Priprema:
  • Oljuštenu jabuku narezati na nekoliko dijelova i propržiti na ulja (dovoljna je jedna kašika ulja). Dodati med, biber i nanu, pa prokuhati jednu ili dvije minute. 
  • Istanjiti šniclu sa čekićem za meso, posoliti i pobiberiti. Na svaku šniclu staviti malo mase sa jabukama i preklopiti. Pričvrstiti sa čačkalicom. 
  • Pržiti šnicle na dvije kašike ulja sa svake strane po 2 min. 
  • U masnoću doliti ostatak ulja, prodinstati luk, pa zaliti bijlim vinom. Maslac ručno umutiti i umiješati u sos, bez kuhanja!