Sastojci
- 600 g svinjskih rebara (lagano sušenih)
- 400 g dimljenog svinjskog karea s kožom
- 400 g kobasice za kuhanje
- 1 kg kiselog kupusa
- 1,5 l pilećeg temeljca
- 1 glavica češnjaka
- papar u zrnu po želji
- lovor po želji
Kako pripremiti dimljeno meso sa kiselim kupusom na lešo
- Meso blanširajte 15 minuta,
- zatim ga izvadite i stavite ga da se kuha oko pola sata u nezasoljenom pilećem temeljcu.
- U međuvremenu nasjeckajte kiseli kupus i stavite ga u duboku posudu s poklopcem koja može ići u pećnicu.
- Dodajte začine i mirodije, poslažite po kupusu kuhano meso i prelijte sve temeljcem tako da budu prekriveni i kupus i meso. Poklopite i pecite u pećnici 40 min na 160 stupnjeva C. Servirajte ga izravno iz pećnice i poslužite sa senfom.
Zanimljivosti
Što je to blanširanje?
Blanširanje je kratko potapljanje namirnice u kipuću vodu, a potom u ledenu vodu kako bi se kuhanje prekinulo. Služi za omekšavanje povrća prije duge termičke obrade ili kao priprema za zamrzavanje.