Social Icons

.

Dimljeno meso s kiselim kupusom na lešo




Sastojci
  • 600 g svinjskih rebara (lagano sušenih)
  • 400 g dimljenog svinjskog karea s kožom
  • 400 g kobasice za kuhanje
  • 1 kg kiselog kupusa
  • 1,5 l pilećeg temeljca
  • 1 glavica češnjaka
  • papar u zrnu po želji
  • lovor po želji
Kako pripremiti dimljeno meso sa kiselim kupusom na lešo
  • Meso blanširajte 15 minuta, 
  • zatim ga izvadite i stavite ga da se kuha oko pola sata u nezasoljenom pilećem temeljcu. 
  • U međuvremenu nasjeckajte kiseli kupus i stavite ga u duboku posudu s poklopcem koja može ići u pećnicu. 
  • Dodajte začine i mirodije, poslažite po kupusu kuhano meso i prelijte sve temeljcem tako da budu prekriveni i kupus i meso. Poklopite i pecite u pećnici 40 min na 160 stupnjeva C. Servirajte ga izravno iz pećnice i poslužite sa senfom. 
Zanimljivosti

Što je to blanširanje?

Blanširanje je kratko potapljanje namirnice u kipuću vodu, a potom u ledenu vodu kako bi se kuhanje prekinulo. Služi za omekšavanje povrća prije duge termičke obrade ili kao priprema za zamrzavanje.