Potrebni sastojci
- 500 g filea
- 1 kašika brašna
- sol, biber
- 200 g narezane mrkve
- 200 g očišćenih mahuna
- 200 g brokula
- 2 kašike maslaca
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 1/2 kašičice mljevene paprike
- File operite, posušite, narežite na ploške debljine 3 cm i lagano ih stucite. Uvaljajte ih u brašno, a suvišno brašno otresite. S obje ga strane posolite i pobiberite.
- Mrkvu, mahune i brokulu jedno za drugim skuhajte u slanoj vodi. Potom ih ocijedite.
- Maslac ugrijte u tavi i medaljone pržite sa svake strane po 5-6 min. Potom ih izvadite i stavite na toplo.
- U masnoću od prženja ulijte vrhnje za kuhanje, kratko zakuhajte te začinite solju, biberom i mljevenom paprikom.
- Dodajte povrće i umak. Kao prilog su dobre okruglice od krompira.