Social Icons

.

Medaljoni s povrćem




Potrebni sastojci
  • 500 g filea
  • 1 kašika brašna
  • sol, biber
  • 200 g narezane mrkve
  • 200 g očišćenih mahuna
  • 200 g brokula
  • 2 kašike maslaca
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 1/2 kašičice mljevene paprike
Način pripreme
  • File operite, posušite, narežite na ploške debljine 3 cm i lagano ih stucite. Uvaljajte ih u brašno, a suvišno brašno otresite. S obje ga strane posolite i pobiberite. 
  • Mrkvu, mahune i brokulu jedno za drugim skuhajte u slanoj vodi. Potom ih ocijedite. 
  • Maslac ugrijte u tavi i medaljone pržite sa svake strane po 5-6 min. Potom ih izvadite i stavite na toplo. 
  • U masnoću od prženja ulijte vrhnje za kuhanje, kratko zakuhajte te začinite solju, biberom i mljevenom paprikom. 
  • Dodajte povrće i umak. Kao prilog su dobre okruglice od krompira.